Skip to content Skip to footer

Tinos

ArtistiTinosShare

Tinos perustettiin vuonna 1965, ja alkuperäisessä kokoonpanossa soittivat Robertino “”Tino”” Casagrande (rummut ja laulu), Ari Viitanen (kitara ja laulu) sekä Kake Alhola (basso).

Kokoonpano muuttui vuonna 1966, kun mukaan liittyi Kari Aulo. Vuonna 1967 esiintyivät Ari, Tino ja Kari. Vuonna 1968 kokoonpano laajeni sisältäen Tino Casagranden, Ari Viitasen, Kari Aulon, Seppo Saulin (laulu) ja Marcus Sereen (koskettimet).

Bändi nautti suurta suosiota Länsi-Uudellamaalla, keikkaillen koulubileissä ja tanssipaikoilla. Musiikki oli ajan hengen mukaista, ottaen vaikutteita mm. The Beatlesista, The Rolling Stonesista, Kinksistä, Creamista, The Whosta, BeeGeesista, The Searchersista, The Holliesista, Chuck Berryistä, The Shadowsista ja muista aikansa huippuartisteista.

Tinos kohosi myös nuorisolehti Stumpin “”karvapää””-listoilla vuosina 1967-1968. Bändi esiintyi usein Helsingin Natsalla ja muilla aikansa kuumilla paikoilla.

Vuonna 1969 bändillä oli kaksi eri kokoonpanoa: ensimmäinen sisälsi Pirjo “”Cherie”” Rickströmin (laulu), Kake Alholan (basso), Karin (kitara) ja Tinon. Toinen kokoonpano, johon kuului Kaliforniasta kotoisin oleva Jeremy Gould (kitara ja laulu), Kari (basso) ja Tino, lopetti toimintansa elokuussa 1970.

Tinos palasi keikkalavoille vuonna 1991, kun Lohjan Rantajamien perustaja Jussi Hakava pyysi bändiä esiintymään. Sixties-musiikin nostalgiabuumi nosti päätään, ja siitä lähtien Tinos on jatkanut keikkailuaan.

Bändi on esiintynyt monissa eri tilaisuuksissa, kuten yritysjuhlissa, häissä, synttäreillä, ravintoloissa, tanssipaikoilla, ulkoilmafestareilla ja erilaisissa sixties-tapahtumissa. Heidän musiikkinsa on melodista, tanssittavaa ja moniäänisesti laulettua pop-rokkia, rock’n rollia ja rautalankaa, pysyen uskollisena 60-luvulle.

Vuosien varrella bändin kokoonpano on vaihdellut, mutta nykyinen kokoonpano, johon kuuluvat Kari (soolokitara), Jussi Koskinen (kitara ja laulu), Janne Viitanen (basso ja laulu) ja Hans “”Hate”” Sjöblom (rummut ja laulu), jatkaa perinteen kunnioittamista ja tarjoaa unohtumattomia musiikkielämyksiä. Marraskuussa 2014 bändi joutui surullisen tapahtuman keskelle, kun perustajajäsen Ari Viitanen poistui joukosta, mutta Tinos jatkoi eteenpäin ja on edelleen voimissaan.

Tinos on tuttu yhtye myös Helsinki Beatles Weekendin kävijöille, esiintyihän yhtye ensimmäisellä festivaalilla 2019 sekä ensimmäisellä Beatles-risteilyllä 2022. Nyt yhtye siis nähdään jälleen Helsinki Beatles Weekendin lavalla villitsemässä yleisö energisellä otteellaan.

Leave a comment

0
0