Skip to content Skip to footer

The Seatbelts

ArtistiThe SeatbeltsShare

The Seatbelts on yksi tämän hetken kuumimpia Beatles-tribuuttiyhtyeitä Suomessa. Yhtye tuli tunnetuksi Helsinki Beatles Weekendin järjestämästä bändikisasta, jonka he voittivat ja pääsivät esiintymään Kulttuuritalolle Pohjoismaiden suurimpaan Beatles-tapahtumaan, Helsinki Beatles Weekendiin. Yleisö suorastaan hullaantui heihin, ja he saivat uskomattomat suosionosoitukset. Tämä onkin poikinut yhtyeelle keikkaa ympäri Suomen.

Aiemmin keväällä yhtye teki ensimmäisen ison konserttisalikeikkansa Malmitalolla ja nyt The Seatbelts valtaa Pressan lavan Helsinki Beatles Weekendissä. Tästä yhtyeestä tullaan kuulemaan vielä paljon.

The Seatbeltsin laulaja-kitaristi Väinö Honkanen on Loviisassa muusikoksi kasvanut Beatles- ja Tähtien sota -nörtti, joka tänä päivänä tituleeraa itseään “artistintyngäksi”. Hän aloitti kitaransoiton 14-vuotiaana, mutta vaihtoi soittimen nopeasti bassoon, koska neljä kieltä oli paljon helpompi taltuttaa kuin kuusi. Olosuhteiden pakosta kitara astui kuitenkin äkkiä takaisin kuvioihin, sillä tuolloin perusteilla ollut Voice Crack -yhtye kaipasi juuri kitaristia. Kyseisen bändin tiimoilta Honkanen tapasi tulevan The Seatbelts -kollegansa, Ada Katzin, ja yhdessä kaksikko alkoi fiilistellä The Beatlesin musiikkia lukiossa.

Nykyisin Honkanen majailee Helsingissä ja soittelee The Seatbeltsin lisäksi mm. Väinö Honkanen ja Valtio -yhtyeessä, jolle hän myös kirjoittaa lauluja. Hänen suosikkibeatlensa vaihtelee jaksoittain, mutta tällä hetkellä se on Paul McCartney. Honkanen on käynyt kaksi kertaa Abbey Roadilla, nähnyt Ringo Starrin livenä ja ensimmäistä kertaa kun hän haaveili omasta Beatles-tribuuttibändistä, hän halusi olla Ringo.

Ada Katz on 23-vuotias laulaja-lauluntekijä ja multi-instrumentalisti, joka toimittaa The Seatbeltsissä laulajan, rumpalin sekä ajoittain kosketinsoittajan virkaa.
Beatlesin tuotannosta hänen lemppareitaan ovat muun muassa Because, Don’t Let Me Down ja Hey Bulldog.

Musiikissa ja ilmaisussa häntä vetää puoleensa elämää suurempi draama, rakkautta suurempi kaiho sekä helteriä suurempi skelter.
Lavalla hän on varomaton ja varma kuski, joka pitää aina huolen että kanssamatkustajat ovat kiinnittäneet turvavyönsä ennen kuin kymmenellä tuhannella hepalla varustettu rumpupatteristo ampaisee matkaan jättäen jälkeensä vain tulta ja savua.

The Seatbeltsin laulaja-basisti Onni Rajaniemi (47) on myös lauluntekijä, kitaristi, musiikkipedagogi ja pian Sibelius-Akatemialta valmistunut musiikin maisteri. Vaikka Rajaniemellä on koulutustaustaa kansanmusiikista, on hän vahvasti kaikkiruokainen musiikinkuuntelija ja moneen suuntaan haikaileva muusikko. The Beatles on ollut läsnä Rajaniemen elämässä aina ja She Loves Youta on hoilattu jo lapsuuden kotipihoilla. The Beatles onkin Rajaniemelle sitä kaikista läheisintä perinnemusiikkia – bassolinjat taittuvat pelimannihengessä alkulähteelle uskollisesti, mutta myös muunnellen ja omaehtoisesti tulkiten.

The Seatbeltsin muut turvavyöt Rajaniemi tapasi ensi kerran Tavastialla alkuvuodesta 2020. Yhtyeessä hänen erikoisaluettaan on erityisesti hioa sovitusten pieniä yksityiskohtia. The Seatbeltsin ulkopuolella Rajaniemi mm. opettaa musiikin teoriaa musiikkiopistossa, haahuilee ympäri pääkaupunkiseutua, sekä intoilee Itä-Aasialaisesta musiikista ja elokuvista. Rajaniemen ehdoton suosikkialbumi Beatlesiltä on Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band ja hänellä on muutenkin heikko kohta yhtyeen psykedeeliseen kauteen.

Leave a comment

0
0