Skip to content Skip to footer

Milla Mäkinen

ArtistiMilla MäkinenShare

Sopraano Milla Mäkinen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta laulumusiikin osastolta suuntautumisvaihtoehtonaan laulupedagogiikka. Mäkinen on erikoistunut barokkimusiikin tulkitsemiseen. Laulaja-kitaristina Mäkinen on esiintynyt jo yli viidentoista vuoden ajan ohjelmistossaan erityisesti brasilialaista musiikkia, kuten choroa, bossa novaa ja sambaa. Mäkinen työskentelee laulunopettajana Taidetöölössä, jossa pitää ”Lauletaan Beatlesiä” -kurssia, Cantabile- kuorossa, Vantaan aikuisopistossa ja Helsingin aikuisopistossa.

Millan Beatles -fanitus alkoi jo ala-asteella. Monipuolinen laulaminen kuului jo tuolloin musiikkiluokkalaisen elämään, mutta luontaisimmalta tuntunut äänenkäyttötapa löytyi lopulta klassisesta musiikista.

Koska Beatlesiakin oli päästävä esittämään, oli valittava ohjelmisto omalle äänelle sopivaksi. Beatlesista kertovista kirjoista löytyi lopulta uusia äänellisiä esikuvia ja Beatlesin Naiset -setin ensimmäiset versiot alkoivat muotoutua.

Millan ohjelmistoon kuuluu beatlesballadien lisäksi yhtyeen eri vaiheisiin liittyvien naisartistien (mm. Cilla Black ja Mary Hopkin) sekä Lennon-McCartney lauluntekijä kaksikon innottajien (mm. Mary Wells ja Nina Simone) musiikkia.

Beatlesin Naiset -setin ohjelmisto kiertää siis Beatlesin musiikkia hyvinkin läheltä, mutta korkeammalle äänelle soveltuvalla tavalla.

Leave a comment

0
0